Добра ли е Турция за вас?

Добра ли е Турция за вас?

Трудно е да се представи празничен празник без Турция. Независимо дали мислите за Деня на благодарността или Коледа, Турция е основна храна през определени времена на годината.

Въпреки че празниците са премиерно време за консумация на пуйка, Турция също е популярно месо от сандвич и алтернатива на земята говеждо през цялата година. Съединените щати са най -големият производител на пуешко месо в света.

около 250 000 000 пуйки се събират за консумация всяка година.

Тази функция за знания на MNT е част от колекция от статии на The Ползи за здравето на популярните храни.

Той осигурява хранителна разбивка на Турция и задълбочен поглед върху възможните му ползи за здравето, какъв вид пуйка трябва да купите, питателни рецепти, които включват Турция, и всякакви потенциални здраве Рискове от консумацията на месото на тази популярна птица.

Бързи факти на Турция

 • Тъмното пуешко месо обикновено съдържа повече витамини и минерали, отколкото бялото месо от пуйка, но също така и повече мазнини и калории, които са с мазнини и калории.
 • Турция трябва да се готви, докато вътрешната му температура достигне 165 ° Fahrenheit.> Премахването на кожата на пуйка също премахва голяма част от съдържанието на мазнини.

Според американското министерство на земеделието (USD (USD А) Национална база данни за хранителни вещества, 3 унции или 85 грама (ж) от неравномерни, печени пуешки гърди съдържа:

 • 135 калории
 • 3.26 g мазнини
 • 0 g въглехидрати
 • 24,70 g протеин

За сравнение същото количество тъмно печено пуешко месо съдържа:

 • 173 калории
 • 5.13 g мазнини
 • 0 g въглехидрати
 • 23,55 g протеин

Турция Също така съдържа:

 • Витамини В-6
 • Витамин В-12
 • Ниацин
 • Холин
 • Цинк

Тъмното месо на пуйка има тенденция да съдържа повече витамини и минерали, но също така има повече мазнини и калории.

Турция съдържа триптофана на аминокиселината. Твърди се, че това е причината хората, които искат да спите след голяма вечеря на Деня на благодарността.

Въпреки че е вярно, че Турция съдържа триптофан, няма достатъчно висока сума, за да причини сънливост. Всъщност всички меса съдържат триптофан. Яденето на пуйка на Деня на благодарността не трябва да ви прави по -сънливи, отколкото да ядете свинско котлет в обикновена вечер.

Яденето на храни като пуйка, които са с високо съдържание на протеини, помагат да се увеличи усещането за ситост, което означава, че те правят a Човекът се чувства по -пълно за по -дълго.

Получаването на достатъчно протеин помага за поддържане на стройната мускулна маса и поддържането на нивата на инсулин стабилни след хранене. Протеинът обаче е едното хранително вещество, което повечето месоядци вече получават достатъчно количества.

Имайте предвид, че количеството на протеина при всяко хранене има значение. Можете да усвоите толкова много само наведнъж. Уверете се, че имате източник на стройни протеини при всяко хранене и разпространявайте приема си през целия ден. Други добри избори за протеини включват ядки, риба, яйца, млечни продукти, соя и бобови растения.

Тъй като голяма част от съдържанието на мазнини в Турция е в кожата, лесно е да премахнете кожата и да ядете по -стройно , по https://harmoniqhealth.com/ -малко угояване на ястие в резултат.

Съдържанието на триптофан в Турция може да помогне за поддържане на здравословни нива на серотонин в тялото, което насърчава бдителността и доброто настроение. Въпреки че количествата са ниски, това е възможно предимство от яденето на пуйка.

Гърдата на пуйката има по -малко мазнини и калории от повечето други разфасовки на месо. Въпреки това, не приемайте само защото от Турция е направен продукт, че е по -добре за вас. Например, бургер, направен от земна пуйка, може да съдържа също толкова наситени мазнини, колкото говеждо бургер, в зависимост от това колко тъмно месо е включено в земята пуйка.

Не забравяйте да проверите пакета за съдържание на мазнини или стройност и сравнете продуктите.

Диета

Ограничете или избягвайте преработената пуйка под формата на деликатеси, хот -доги и пуешки бекон, всички от които са с високо съдържание на натрий. Дори замразени, предварително опаковани пуешки бургери могат да бъдат пълни с добавена сол и консерванти.

Отидете за прясна, постна, органична и пасища пуйка, която е отгледана при хуманни условия без антибиотици. Фабрично отглежданите и конвенционално повдигнати пуйки често се инжектират със сол, вода и други консерванти по време на обработката, за да удължат срока на годност и да намалят разходите. Повишените от пасища пуйки с достъп до растителност също имат по-високо съдържание на омега-3 от пуйките от фабрично отглеждани.

пуйките на наследството се повдигат в по-малки стада, като се получат достъп до открито и позволяват допълнително време за растеж. Те осигуряват по -ароматно месо и не се инжектират със сол или консерванти.

Уверете се, че готвите пуйката, докато вътрешната температура достигне 165 ° Fahrenheit, за да намалите риска от заболяване, пренасяно с храна.

Опитайте Тези вкусни рецепти, разработени от регистрирани диетолози:

 • Бургери от диви боровинки
 • Спанак и пуешки кюфтета

рискове

Продуктите от преработена пуйка могат да бъдат с високо съдържание на натрий и вредни за здравето.

Много преработени меса се пушат или се правят с натриеви нитрити. Тези се комбинират с амини, които естествено присъстват в месото и образуват N-нитрозо съединения, които са известни канцерогени.

изследванията показват, че преработените меса са свързани с развитието на рак.

Рисковете от затлъстяване, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, висок холестерол, рак и безплодие се увеличават с нивото на приема на месо. Минимизирайте приема на всички преработени пуешки продукти.

Турция съдържа минералния селен. Някои проучвания предполагат, че по -високият прием на селен може да намали риска от колоректален, простатен, белодробен, пикочен мехур, кожа, хранопровода и стомашен рак.

Това е най -важната диета за постигане и защита добро здраве. По -добре е да ядете редица полезни храни в умерени количества, отколкото да се концентрирате върху отделните хранителни вещества като врата към добро здраве.

 • Хранене/диета

Медицински новини днес Има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.